lg test
19dec

Robotstofzuiger van LG: Een aanrader of niet?

Een van de nieuwste en handigste technologieën voor in huis is de robotstofzuiger. Dit is een klein apparaat, ongeveer ter grootte van een discman van vroeger, iets groter dan dat, dat voor jou stofzuigt in het huis. Het wordt ingesteld op jouw kamer en weet dus precies waar hij heen moet gaan. Hier komt ook de naam robot vandaan, want een robot zal zelfstandig werken zonder dat hij weet hoe alles in elkaar zit of dat jij vertelt hebt hoe de ruimte in elkaar zit. Dit komt onder andere omdat de stofzuiger sensoren heeft die aanvoelen waar een muur of een tafelpoot is. De robotstofzuiger gaat de kamer rond en stofzuigt zo overal waar jij hem de opdracht toe hebt gegeven.

De robotstofzuiger van LG

Er zijn zoals altijd verschillende aanbieders van een product. Dit geldt ook voor de robotstofzuiger. Deze komt voor in een aantal verschillende versies en LG is één van de aanbieders van de robotstofzuiger. Zij hebben het product zo gemaakt dat het zich aanpast op de ruimtes die wij in Nederland/Europa hebben. Zo is een van de eerste robotstofzuigers rond geweest, omdat dit past bij de ronde ruimtes in andere werelddelen. Wij hebben echter meer rechthoekige ruimtes en daarom is de LG VR8604OB een handige robotstofzuiger voor in jouw huis. Doordat de stofzuiger iets meer een rechthoekige vorm heeft, kan het ook bij alle hoekjes in jouw huis komen.

De voordelen van de LG VR8604OB

Een groot voordeel van de robotstofzuiger is zoals net genoemd het feit dat hij een meer rechthoekige vorm heeft in plaats van een ronde vorm. Hierdoor kunnen ook de kleine hoekjes in je rechthoekige kamer goed bereikt en schoongemaakt worden. Daarnaast maakt de stofzuiger niet zo heel veel geluid, namelijk 60 decibel. Je hebt dus ook in geluid geen last van de robotstofzuiger. Je kunt de stofzuiger gewoon opladen na gebruik en dan gaat hij automatisch verder met schoonmaken. Je kunt ook zelf bepalen wanneer de stofzuiger gaat draaien, door zelf in te programmeren wanneer hij moet werken. Verder is er een afstandsbediening functie bij, dus je kunt ook met de afstandsbediening bepalen waar en hoe hij bezig gaat.

De nadelen van de LG VR8604OB

Zoals bij elk product zijn er echter ook nadelen te vinden. Zo is een robotstofzuiger vrij duur, je betaalt voor deze versie van LG al snel €400. Verder is het nadeel dat een robotstofzuiger in de weg kan lopen als je zelf thuis bent. Daarnaast is het goed dat de robotstofzuiger de hoekjes beter kan meenemen, maar de meeste hoekjes blijven toch vies na het stofzuigen. Dit moet je dan zelf weer doen. Het is echter de vraag of je dit hiervoor over hebt, je zou het ook zo kunnen zien dat de stofzuiger in elk geval een groot deel van je zorgen wegneemt, dus dat is goed. Het is de afweging of je minder werk wil met een klein beetje werk wat overblijft in de hoekjes, of toch liever zelf alles direct goed doet.