09dec

Robotstofzuiger vergelijkingen

De aanschaf van een robotstofzuiger kan een uitkomst zijn wanneer je een druk leven hebt, maar toch wilt dat je huis netjes en opgeruimd blijft. De robotstofzuiger zuigt de benedenverdieping, terwijl jij tijd besteedt aan andere dingen. Voordat je overweegt zo’n robot aan te schaffen, is robotstofzuigers vergelijken zeker aan te raden. Je kunt het apparaat in verschillende kleuren, uitvoeringen en in verschillende prijsklassen kopen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen, kies je de stofzuiger die jou het meeste aanspreekt. Je kunt robotstofzuigers vergelijken op verschillende punten, die het eenvoudiger maken om een goede keuze te maken.

De eigenschappen en prestaties

Je kunt een vergelijking maken door te kijken naar een aantal eigenschappen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de zuigprestaties. Je wilt dat de robot je huis goed schoonmaakt, dat is de reden waarom je zo’n stofzuiger in eerste instantie wilt aanschaffen. De zuigprestaties kunnen erg verschillen. Niet elke robotstofzuiger zuigt goed op tapijt en goed langs de muren en hoeken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de sensoren. Hoe gaat het apparaat om met obstakels? Blijft het vastlopen of is de robot intelligent genoeg om obstakels te omzeilen? Het is heel vervelend als je bij thuiskomt ontdekt dat het apparaat ergens is vastgelopen en hierdoor de vloer niet heeft schoongemaakt.

Niet alleen de zuigprestaties en het ontwijken van obstakels is belangrijk, maar ook de accu is een aandachtspunt. Bij het robotstofzuigers vergelijken zie je dat er twee mogelijkheden zijn, als het op accu’s aankomt. Allereerst heb je robots die je handmatig moet opladen en die stil staan wanneer de accu leeg is. Daarnaast zijn er robots die zelf naar een Docking Station rijden om zichzelf op te laden. Wanneer ze weer opgeladen zijn, vervolgen ze hun route. Hierdoor heb je bij een zelf opladende robot minder omkijken.

De extra opties bij robotstofzuigers

Bij robotstofzuigers vergelijken, kom je eenvoudige robots tegen, maar ook luxe uitgevoerde varianten. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. De luxere varianten zijn programmeerbaar op tijdschema. Je bepaalt dan zelf wanneer de robot mag stofzuigen. Er zijn robotstofzuigers die je kunt bedienen met een afstandsbediening. Dit scheelt bukken. Daarnaast kun je bij robotstofzuigers vergelijken ook robots tegenkomen die je via een app kunt aansturen. Wel zo gemakkelijk wanneer je op kantoor zit en thuis de robot het werk wilt laten doen. De extra opties zorgen voor meer gebruikersgemak, maar hier betaal je dan ook voor.

Bekijk hier al onze robotstofzuigers >>